2018. február 23.
   

Képek az oldalról

Keresés az Áruházban

Bevásárló kosár

VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

Véletlen termékek

Universal (Gipo) Siluro 8 gr Ezüst
Universal (Gipo) Siluro 8 gr Ezüst

Rapala Blue Fox Lucius BFLU12 RH
Rapala Blue Fox Lucius BFLU12 RH

MISU Piscot Dana 16gr ezüst
MISU Piscot Dana 16gr ezüst

HALDORÁDÓ Pellet Juice - Mézes Pálinka
HALDORÁDÓ Pellet Juice - Mézes Pálinka

Delalande Sandra 9cm zöld-piros
Delalande Sandra 9cm zöld-piros

Delalande Sandra 9cm sárga
Delalande Sandra 9cm sárga

Delalande Sandra 12cm Piros fehér
Delalande Sandra 12cm Piros fehér

Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal
Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal

Delalande Sandra 12cm fehér
Delalande Sandra 12cm fehér

CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm flash mast
CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm flash mast

.
VAN DEN EYNDE Etetőanyagok I.rész PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 179
LegrosszabbLegjobb 
Írta: Biró István   
2006. július 26.
Marcel Van Den Eynde Európa leghíresebb horgászai közé tartozik, s már több mint 25 éve készít etetőanyagokat, amit Európa szerte minden víztípuson megelégedettséggel használnak a horgászok. A kitűnő minőség a Marcel’s termékeiben annak is köszönhető, hogy kizárólag természetes alapanyagokat használ. Minden aroma, hordozó és kötőanyag természetes alapú, nem tartalmaz kémiai úton előállított anyagokat.
Image
Image 
VAN DEN EYNDE Basic Mix Carp
Amikor Marcel Van den Eynde kifejlesztette a BASIC MIX etetőanyag családot, a cél az volt, hogy egy elérhető áru, de ennek ellenére jó minőségű etetőanyagot hozzon létre. Több éves tesztelés előzte meg piacra kerülését. A tesztelés során az elsődleges szempont az volt, hogy konyhahorgászatra legyenek eredményesek a típusok. Magas aromaanyag tartalmuk miatt, további ízesítésük már szükségtelen. A CARP nagy szemcseméretű, nehéz etetőanyag, nagytestü halak horgászatára. Egész évben eredményes! Tutti frutti (vegyes gyümölcs) ízesítésű.A BREAM közepes szemcseméretű, sárgás színű etetőanyag, dévérkeszeg horgászatára. Gyorsan oldódik és egyenletesen terül el a mederfenéken. Különösen eredményes melegedő vizekben! Karamellízesítésű. Most új 1 kilós kiszerelésben, rendkívül kedvező áron kerül forgalomba!
Image
Image
Image
VAN DEN EYNDE Professional Formula
A 2004-es év újdonságai közé tartoztak a Professional Formula etetőanyagok, amelyeket a Van Den Eynde a megváltozott piaci igények figyelembevételével kísérletezett ki. Három különböző - Carp, Feeder és Bream – keverék került a piacra. A tesztelésben magyar teszthorgászok is részt vettek, közöttük Walter Tamás a 2003-as év bajnoka és 2004 világbajnoka. Fejlesztésnél az volt a cél, hogy egy olyan új etetőanyag legyen a végtermék, amely akkor is eredményes, ha kisebb mennyiségű hal van az általunk meghorgászni kívánt vízterületen. Ezekből a vizekből is ki lehet hozni a maximumot egy speciális összetétellel. Az eredmények azt bizonyítják, hogy ez sikerült! Már kis mennyiségben bevetve is jó eredményeket érhetünk el, így nem kell tíz kiló szám beetetni, mint más gyengébb minőségü etetőanyagokkal. A FEEDER keverék a feederező és a hagyományos etetőkosaras horgászok elsőszámú keveréke. Pontyra és keszegfélékre egyaránt eredményes. Az etetőkosárból pillanatok alatt kioldódik, és azonnal kifejti hatását. Úgynevezett mozgó szemcséket is tartalmaz, amelyek már messziről felkeltik a halak érdeklődését. Magas aromaanyag tartalma miatt, hosszú ideig aktív marad a vízben. A CARP keverék szemcsenagyságából és speciális adalékaiból adódóan elsősorban ponty horgászatára alkalmas anyag. Egyik fontos adaléka a Carpstimm étvágygerjesztő, amely már a bojlis horgászok körében is igen népszerű anyag. Emellett protein tartalmát is megnövelték, hogy a nagytestű pontyok számára is ellenállhatatlan legyen. Aromája egy különleges, több összetevőből álló keverék, amely az apróhalakat távol tartja az etetéstől, a pontyokat viszont hosszú ideig a horgászhely közelében tartja. A BREAM, a fenéken egyenletesen oldódó, magas aromaanyag tartalmú etetőanyag. Elsősorban versenyhorgászok számára fejlesztették ki, azonban jól használható a hétköznapi finomszerelékes horgászatok során is. Összetételét úgy alakították ki, hogy ne lakassa jól az etetésünkön lévő halakat, viszont a környéken tartja őket folyamatosan. Szemcseösszetétele miatt, a kisebb és nagyobb keszegek is találnak számukra finom falatokat benne.
Image

VAN DEN EYNDE Expanda Gold Mix
Az Expanda Gold Mix egy teljes értékű komplett keverék. Különösen eredményes azokon az intenzíven telepített vizeken, ahol a nagytestű pontyok találhatók, illetve ahol sokan bojliznak. Ezekben a zárt vizekben a halak már megszokták, megkedvelték a magas fehérjetartalmú (hallisztes) kajákat, bojlikat. Ahol a pontyok mellet sok a fehérhal is, jelentős mennyiségű csalogatóanyagot kell a vízbe juttatni. Ugyanis gyakori probléma, hogy a pontyok megérkezése előtt, a létszámfölényben lévő apróbb, nagyobb keszegfélék mégis felzabálnak mindent. Ez a keverék erős, (fanyar vagy inkább büdös) illatával nem a keszegek elsőszámú kedvence. Persze „orrukat befogva” biztos, hogy turkálnak benne, de mégis marad a lassabban érkező pontyoknak is belőle. Remek szelektív hatást biztosít. A legmelegebb időszakban, amikor a halak is rendkívül felfokozott módon táplálkoznak, a receptben szereplő kb. 10 kg száraz anyag segítségével, nem egy alkalommal mázsán felüli mennyiséget sikerült kifogni (a nap végéig)!

 • 3 kg Van Den Eynde Expanda Gold Mix
 • 3 kg Etető és szemes anyagragasztó
 • 3 kg Van Den Eynde White Fish pellet
 • 0,5-1 kg Van Den Eynde fúrt Master pellet

 

Image
Image
Fishmeal Supercarp / Strawberry
A Supercarp etetőanyag a leghatékonyabb etetőanyag, amit valaha speciálisan a ponty horgászoknak fejlesztettek. Gyorsan odacsalogatja a halakat az etetéshez, akik utána sokáig ott is maradnak. A Supercarp termék családban a hozzávalók közül mindegyiket speciálisan azért használják, hogy a pontyok és más békés halaknak nyújtson kiegyensúlyozott táplálkozást. Magas a zöldség eredetű fehérje tartalma és gazdag olajokban is, amitől a halak anyagcseréje nagyon gyors, és így állandóan éhesnek érzik magukat. Az etetőanyagban használt Carpstimm egy bizonyított hal étvágyserkentő, tartalmaz betaine-t és aminosavakat. A Supercarp termékek nem csak abban segítenek, hogy a horgászoknak nagyobb fogási esélyei legyenek, de kedveznek magának a pontynak is azáltal, hogy egy értékes, kiegyensúlyozott forrást nyújt a táplálkozásra.
ImageJVS Special Feeder
Holland mesterhorgász, Jan van Schendel segített  ennek a nagyszerű keszeges etetőanyag fejlesztésében. JVS Special Feeder egy nagyon zamatos etetőanyag, amit békés halak horgászatára fejlesztettek ki. Különböző típusú és méretű részecskéket tartalmaz, amelyek mind másképpen viselkednek a vízben.  Találunk benne gyorsan és lassan oldódó elemeket, ezért az etetőanyagot körültekintően, s legalább egy órával a használat előtt érdemes elkészíteni, hogy tökéletes állagú etetőanyagot kapjunk. A nedvesítést ajánlott négy menetben elvégezni, s minden víz hozzáadása között legalább 10 percet  várni, majd a végén szitán áttörni. 
Amikor a meder és a víz úgy kívánja érdemes, világosítani a Supercup és Special hozzáadásával, míg sötétebbé Turbo+ és Beettel varázsolhatjuk.  
A nedvesítés mértékével tudjuk szabályozni a gombócok szétesését, amikor kicsit szárazabb akkor azonnal a vízbe érés után „felrobban” és kifejti hatását,  nedvesen pedig lassabban oldódik. Amikor csontit, kukoricát, vagy pelletet adunk hozzá, mindig legyen nedvesebb a keverék.
Ez az etetőanyag keszegre, compóra és pontyra a legtökéletesebb.
Image

Hi Pro Carp

A világ talán két legjobb horgásza tapasztalatai alapján készült etetőanyag. Először  Marcel Van den Eynde lett kétszeres világbajnok majd ezt követően Bob Nudd is kiemelkedő sikereket ért el ezzel az etetőanyaggal.Fehérjében nagyon gazdag etetőanyag, amit elsősorban nagytestű pontyokra és keszegekre készítettek, nagyon jól használható olyan vízen, ahol nem sok hal található. Az etetőanyagban vannak könnyű és nehéz részecskék, aminek köszönhetően a nagyobb halakat is az etetésen tudjuk tartani. 
Felhasználási tanácsok:

 • 1 zacskó Hi-Pro Specimen-hez tegyünk egy zacskó pirított kendert. 
  Bármelyik víztípuson használható, elsősorban nagy testű halakhoz.
 • 1 zacskó Hi-Pro Specimenhez 1 zacskólebegő angolmorzsát teszünk.
  Ezt a keveréket  sekély tavakban ajánlatos használni, amikor elsősorban lebegő csalival horgászunk, mint pl. a kenyér, csonti, csonti báb. stb.
 • 1 zacskó Hi-Pro Specimen és a barna agyag, esetleg apró kavics.  
  Ezt a keveréket folyóvízen érdemes és ajánlott használni.

Keverési tanácsok. 
Szárazon jól összekeverjük az etetőanyagot, majd lassan megnedvesítjük. A nedvesítés közben érdemes kézzel keverni és az esetleges összeállt darabokat szétmorzsolni, amikor már úgy érezzük, hogy megfelelő állagú, érdemes állni, hagyni 5-10 percen keresztül, hogy a nagyobb részecskék is magukba tudják szívni a vizet. Azt fogjuk látni, hogy  használat előtt kicsit még rá kell nedvesíteni.

ImageVan Den Eynde Secret
Nagyon nehéz édes etetőanyag. Óvatosan kell a keveréskor a vizet adagolni hozzá, mert könnyen ragadóssá válhat.  A sercet-et olyankor érdemes használni, amikor nehéz lassan oldódó etetőanyagra van szükségünk. Különösen előnyös, ha sok szemes takarmányt vagy élő anyagot szeretnénk a mederfenékre juttatni.

Felhasználási tanácsok:

 • 1 zacskó Secret.
  1 zacskó Special.
  Ez a kombináció leginkább kissé mélyebb nyugodt vagy lassú folyású vizeken ajánlott

 • 1 zacskó Secret.
  1 zacskó sajtos etetőanyag vagy aroma.
  Különösen folyóvízen márnára, keszegre és pontyra ajánlott

 • Fél zacskó Secret,
  1 zacskó Van Den Eynde River Ace
  Különösen folyóvízen márnára, keszegre és pontyra ajánlott
   
 • Fél zacskó Secret,
  1 zacskó Professional Formula Feeder,
  1 zacskó Professional Formula Carp
  Folyóvízen ponty, paduc, márna horgászatához.   

Keverési tanácsok. 

A száraz etetőanyagokat és aromákat keverjük jól össze, majd ezt követően lassan adagoljuk hozzá a vizet, s közben keverjük, jól össze az etetőanyagot. Ennél a keverésnél érdemes egy szivacsot használni, mert így egyenletesebben tudjuk a vizet elosztani az etetőanyagban. Amikor a keveréket megfelelően nedvesnek ítéljük, félre kell tenni 5-10 percig, hogy minden részecske szívja magába a nedvességet. Ezt követően érdemes még egy kicsit nedvesíteni.  Majd adjuk hozzá az élő anyagot és azt is keverjük jól össze.
ImageGold-Pro Bream
A legtöbb vízre ideális, kis- és nagytestű dévérre egyaránt megfelelő alap etetőanyag. Édes alapú, szinte minden Van Den Eynde etetőanyaggal jól keverhető.
ImageRecord ezüst
Az egyik legismertebb dévérező etetőanyag, amely már a legtöbb vízen bizonyított. Versenyhorgászathoz, valamint a hétköznapi horgászathoz egyaránt jól alkalmazható sárgás színű, közepesen finom, sós etetőanyag.
Image

River Ace
A River Ace kifejezetten folyóvízre ajánlott etetőanyag, rendkívül gazdag tápanyagtartalommal.
Különösen ajánlott márnára, domolykóra és nagytestű dévérkeszegre.
A bekevert etetőanyag különlegessége, hogy rendkívül jól tapad, mégis nagyon gyorsan oldódik. Ráadásul oldódás közben kevéske felszálló anyagot is kienged magából, amely utat mutat a halaknak kosár és a csali irányába. Igazi feederes keverék! Kellemes fűszeres aromája, gyorsan hat, hamar felkelteti a környéken tartózkodó keszegfélék érdeklődését. Különösen ajánlott, amikor szükségtelen a nagymennyiségű etetés, de egy hatékony ütős keveréket akar használni.

Felhasználási tanácsok:

 • 1 rész River Ace
  1 rész pirított kender
   Ez egy egy gazdag ragadós keveréket eredményez, ami az illatával odacsalja, a halakat a kender pedig azonnali táplálékot biztosít.

 • 1 zacskó River Ace-t megkeverünk, s mielőtt a gombócokat a vízbe juttatnánk, a gombócok közepébe vagy az etetőkosárba tegyünk kendert vagy kukacokat,  az így elkészített gombóc a vízbe érés után, "felrobban" és a vonzó felhőt képez a halak számára.

Keverési tanácsok:

 • A legjobb eredményért tegyél egy kerek keverőtálba etetőanyagot és adalékokat.
 • Elegyítsed a száraz hozzávalókat alaposan, mielőtt vizet adsz hozzá.
 • A vizet lassan add hozzá, amíg eléggé nedvesnek nem érzed, közben mindig keverd, az etetőanyagot a kezeddel. A nedvesítést érdemes szivaccsal csinálni, mert úgy egyenletesebben tudod nedvesíteni.
 • Hagyd az etetőanyagot állni 5-10 percig.
 • A horgászat megkezdése előtt pedig szükség esetén adj még kis vizet hozzá.
 • Érdemes szemes takarmányt és/vagy élő anyagot keverni az etetőanyagba ezzel is fokozva a csalogató hatást. 
Utolsó frissítés ( 2010. február 11. )
 
< Előző   Következő >
.

Temék ismertető

KORUM csali gyorsütköző (Quickstops) Piros/Sárga
KORUM csali gyorsütköző (Quickstops) Piros/Sárga


Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 PE
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 PE


Delalande Sandra 12cm Piros
Delalande Sandra 12cm Piros


Rapala Blue Fox Lucius BFLU12 RH
Rapala Blue Fox Lucius BFLU12 RH


Delalande Sandra 12cm gyöngyház
Delalande Sandra 12cm gyöngyház


KORUM S3 10-es méret
KORUM S3 10-es méret


Maver Thor Specialist Feeder 90
Maver Thor Specialist Feeder 90


KORUM Quickchange Swivel mini
KORUM Quickchange Swivel mini


NEVIS Xenon Feeder 390 30-100g
NEVIS Xenon Feeder 390 30-100g


NEVIS Ixxus Match FD 40
NEVIS Ixxus Match FD 40


MISU Little Clio 6gr ezüst
MISU Little Clio 6gr ezüst


Universal (Gipo) Irlandeza 8gr Ezüst
Universal (Gipo) Irlandeza 8gr Ezüst


KORUM Quick change beads
KORUM Quick change beads


Plano Emeletes Láda 1354
Plano Emeletes Láda 1354


KORUM S3 8-as méret
KORUM S3 8-as méret


Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 BP
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 BP


MISU Painica Mica 9gr réz
MISU Painica Mica 9gr réz


Rapala Blue Fox Esox BFEX22 PIFU
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 PIFU


Glavinjera - szilikon ólomhal 8cm 30gr S Szürke
Glavinjera - szilikon ólomhal 8cm 30gr S Szürke


Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROC
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROC


Új termékek

Delalande Sandra 9cm Piros flitteres
Delalande Sandra 9cm Piros flitteres

Delalande Sandra 12cm Piros flitteres
Delalande Sandra 12cm Piros flitteres

Delalande Sandra 9cm sárga
Delalande Sandra 9cm sárga

Delalande Sandra 12cm sárga
Delalande Sandra 12cm sárga

Delalande Sandra 9cm gyöngyház fekete háttal
Delalande Sandra 9cm gyöngyház fekete háttal

Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal
Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal

Delalande Sandra 9cm zöld-fekete
Delalande Sandra 9cm zöld-fekete

Delalande Sandra 12cm zöld-fekete
Delalande Sandra 12cm zöld-fekete

Delalande Sandra 9cm zöld-piros
Delalande Sandra 9cm zöld-piros

Delalande Sandra 12cm zöld-piros
Delalande Sandra 12cm zöld-piros

Delalande Sandra 9cm Motorlolaj/Cola
Delalande Sandra 9cm Motorlolaj/Cola

Delalande Sandra 12cm Motorlolaj/Cola
Delalande Sandra 12cm Motorlolaj/Cola

Delalande Sandra 9cm Piros sárga
Delalande Sandra 9cm Piros sárga

Delalande Sandra 12cm Piros sárga
Delalande Sandra 12cm Piros sárga

Delalande Sandra 7cm Piros fehér fekete háttal
Delalande Sandra 7cm Piros fehér fekete háttal

Delalande Sandra 9cm Piros fehér fekete háttal
Delalande Sandra 9cm Piros fehér fekete háttal

Delalande Sandra 12cm Piros fehér fekete háttal
Delalande Sandra 12cm Piros fehér fekete háttal

Delalande Sandra 7cm gyöngyház
Delalande Sandra 7cm gyöngyház

Delalande Sandra 9cm gyöngyház
Delalande Sandra 9cm gyöngyház

Delalande Sandra 12cm gyöngyház
Delalande Sandra 12cm gyöngyház

Gyártók
Kiemelt termékek

KORUM Rig Sleeve Mini szilikon hüvely
KORUM Rig Sleeve Mini szilikon hüvely

Korum Series S4 Hook 12-es méret
Korum Series S4 Hook 12-es méret

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 FT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 FT

Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 SBGS
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 SBGS

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 RYT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 RYT

CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm flash mast
CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm flash mast

Rapala Blue Fox Esox BFEX22 GFRU
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 GFRU

KORUM Quickchange Swivel mini
KORUM Quickchange Swivel mini

KORUM Quickchange Swivel Size 8
KORUM Quickchange Swivel Size 8

SPRO DragMaster EC-Class 430
SPRO DragMaster EC-Class 430

Rapala Blue Fox Lucius BFLU12 RH
Rapala Blue Fox Lucius BFLU12 RH

NEVIS Feeder Runner 5500
NEVIS Feeder Runner 5500

NEVIS Legacy RD 50
NEVIS Legacy RD 50

KORUM csali gyorsütköző (Quickstops) Piros/Sárga
KORUM csali gyorsütköző (Quickstops) Piros/Sárga

Korum Series S5 Hook 8-as méret
Korum Series S5 Hook 8-as méret

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CHWT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CHWT

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GYCT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GYCT

Rapala Blue Fox Esox BFEX22 SILE
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 SILE

Plano Emeletes Láda 1354
Plano Emeletes Láda 1354

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROG
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROG

Salmo Boxer 4cm SDR YC
Salmo Boxer 4cm SDR YC

Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 WY
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 WY

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 BRST
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 BRST

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROS
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROS

Rapala Blue Fox Esox BFEX22 PRE
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 PRE

Salmo Image Salmon 8 S GT
Salmo Image Salmon 8 S GT

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 SBLG
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 SBLG

KORUM Rig Sleeve szilikon hüvely
KORUM Rig Sleeve szilikon hüvely

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 FRTU
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 FRTU

Féder bottartó páros
Féder bottartó páros

© 2018 Vasi Peca Horgászbolt
Vasi Peca Horgászbolt! minden jog fennt tartva Fish Soft Bt.