2024. március 28.
   

Képek az oldalról

Keresés az Áruházban

Bevásárló kosár

VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

Véletlen termékek

SPRO Serum feeder 390 40-110g 3+3rész
SPRO Serum feeder 390 40-110g 3+3rész

KORUM Rig Sleeve Micro szilikon hüvely
KORUM Rig Sleeve Micro szilikon hüvely

KORUM Quickchange Swivel Size 8
KORUM Quickchange Swivel Size 8

KORUM Quick change beads
KORUM Quick change beads

HALDORÁDÓ Pellet Juice - Mézes Pálinka
HALDORÁDÓ Pellet Juice - Mézes Pálinka

Glavinjera - szilikon ólomhal 8cm 30gr S Szürke
Glavinjera - szilikon ólomhal 8cm 30gr S Szürke

Glavinjera - szilikon ólomhal 7cm 20gr S Szürke
Glavinjera - szilikon ólomhal 7cm 20gr S Szürke

Delalande Sandra 12cm zöld-fekete
Delalande Sandra 12cm zöld-fekete

Delalande Sandra 12cm sárga
Delalande Sandra 12cm sárga

Delalande Sandra 12cm fehér
Delalande Sandra 12cm fehér

.
Pinka PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 10
LegrosszabbLegjobb 
2006. február 04.
A Pinka Felsöcsatár felett kb 2 -3 km-rel lép be elöször Magyar területre, egy kanyargos szuk völgyben, hegyek között,sokszor a hegyek a kanyarokig érnek. Itt a balpart egy része még határfolyó, egészen a csatári malom feletti 400 - 500 méterig.

A Pinka Felsöcsatár felett kb 2 -3 km-rel lép be elöször Magyar területre, egy kanyargos szuk völgyben, hegyek között,sokszor a hegyek a kanyarokig érnek. Itt a balpart egy része még határfolyó, egészen a csatári malom feletti 400 - 500 méterig.
Ezen a szakaszon nagyon kevés a mélyvíz, de a kanyarívekben és a kövek mögött megtaláhatjuk a halakat, föleg a pisztrángot,domolykót és néha paducot,márnát. Ez egy gyönyöru terep, de sajnos csak tavasszal lehet jól megközeliteni, mert nyáron akkora az aljnövényzet, hogy szinte lehetetlen benne közlekedni.
A malom felé haladva már egyre jobban érezhetö a duzzasztás hatása, itt már nem ritka a 2-3 méteres víz sem. Itt jelenik meg magyar területen eloször a pontyok, és szép sügereket is lehet pergetve fogni. A malom felett kb 200-300 m-re van egy szabadzugó. A turbinánál feleslegessé vált vizet vezetik itt el, ami kb 2 m-rol zúdul le az oldalágba, ahol sziklák között tajtékozva rohan, egy -egy medencében lelassul majd megint neki iramodik, egészen addig amig a malommedencében visszatér a Pinkába.
Nehez szavakkal leírni ezt a részt, de szerintem ez a legszebb része a Pinkának. Ezen az oldalágon (is) az eros sodrás miatt csak a pisztráng,domolykó,paduc és a márna él meg.


Maga a malommedence is egy nagyon kellemes horgászhely. Nagyon szép pontyok vannak benne, csak nehéz megfogni oket,mert nagyon jól ismerik az akadókat, és a cölöpöket a part mellett. Itt szeretnék egy Pinkai specialitást elmondani.A Pinkán csak akkor eszik a hal ha_megy_a_viz!!!!!. Minden erömu úgy müködik, hogy ha eléri a felsoszintet akkor bekapcsol ha az alsót akkor kikapcsol ;-))). Mindegy, hogy a felvizen vagy az alvizen vagy (kivéve a túlfolyóág) csak akkor eszik a hal ha mennek a turbinak. Ez foleg nyáron fontos, mert a köztes idöben el lehet felejteni az egészet. Ilyenkor érdemes a követekezö faluba menni, ahol éppen most megy a víz.

A malommedence és a híd közötti 400 - 500 méter egy igazán jó paducos, domolykos, márnás terep, egy kis etetéssel még nyáron is lehet halat fogni, ezen a részen az eros sodrást, a nagy kövek teszik még változatosabbá. A kövek mögötti zugók az igazi haltartó helyek.
A híd alatt kialakítottak egy vízméro helyet, s mi horgászok is jól jártunk vele, mert szerintem fantasztikus jó hely alakult is ki. Ha sehol nem lehet halat fogni, ez a rész még sosem hagyott cserben.
A hid után a Talkumbányával szemben egy igazi magyar módra szabályozott mederrel találkozhatunk, nyíl egyenes, a víz borzasztóan felgyorsul, ezért csak a paduc,márna elvétve pisztráng található benne. (már persze ha meg bírod közelíteni a buja aljnövényzettol).
Ezt a részt szerintem csak tavasszal ajánlatos felkeresni. :-(((((.
A következö állomás Vaskereszetes. Ide úgy jutunk, hogy Pornóapáti felé vezeto uton a MAM cumigyárnál kell elfordulni jobbra, egészen a hídig. Itt ismét jobbra egészen a malomig, ha itt tovább megyünk a réten keresztül, a felvizhez juthatunk.

A túlfolyóághoz a hidon áthaladva, a Pinkát követve juthatunk.(Szerintem ezen az oldalon jobbak a halfogási lehetoségek). Illetve ha tovább megyünk autóval s a falu végén elfordulva jobbra, majd az elso földúton szintén jobbra, ha esetelge rossz ido van, akkor követni kell a Vashegyig az utat, majd amikor az erdobe érne, akkor elmenni jobbra. Ez az út még esos idoben is járható.

A malom felett kb. 300- 400 méterrel ismét kétfelé ágazik a Pinka, s mint Felsöcsatárnál itt is egy szabadzugóval indul az oldalág, kb 2-3 m. magasról zúdúl a víz,ami kb 100. m-re egy kis medencét képez. Ez nagyon jó telelohely a halaknak.
A szigeten muködik a pisztrántelep, aminek van 2-3 kifolyója, ezeknek a környéket okvetlenül meg kell horgászni.

A malom itt már nem muködik (rossz nyelvek szerint zavarja a viz csobogása az osztrák tulajdonost). Ami nekünk horgászoknak azt jelenti, hogy kialakult egy szinte teljesen álló rész a malomágon. Amiben csodálatos pontyokat és paducokat lehet találni. A bukógát elötti területen egy fokozatosan emelkedo vizre kell számolni, ami nagyon drasztikus tud lenni, elindul a 6 méter körüli melységbol és pár méteren eléri a bukogatat. Sajnos ezen a részen nyáron szinte mindig fürdenek, igy ebben az idoben szerintem ez a rész nem igazán használható. A bukógát alatti terület viszont az egyik legjobb pisztrángos rész, itt mindeképpen érdemes megprobálni legyezve vagy pergetve horgászni. Mellcsizma használata viszont majdnem kötelezo.

A bukógáttól kb 700 méterre ismét talalkozik a két ág, Az összefolyásnál szórt kövezést, kitisztitott partoldalt találunk. Ez igazi villantós, mülegyes szakasz. Ezen a részen már fogtak nagyon szép sügereket és néha csukákat is. Könnyü, finom szereléssel itt is nagyon szép pisztrángokat és a márnákat zsákmányolhatunk..

A híd után 700- 800 méterrel a falu után már ismét határfolyó. Az osztrák oldalon van egy jó állapotú holtág (nagyon jó haltartó hely). Itt már egyre szélesebb 15-20 m-ert is elérheti a Pinka. Igaz ugyan, hogy ez is szabályozott rész, de ezt az osztrákok csináltak:-)))), aminek köszönhetoen szép kanyarok es partvédõ kövezések vannak mindenhol.
Itt régen nagyon kellett figyelni az államhatárt jelzo karokat, mert könnyen átléphettünk Ausztriába, viszont ha minden igaz március 1-tol, a magyar és osztrák államközi egyezmények miatt a pinka mindehol határfolyóként funkciónál, igy megszünnek az ilyen kis osztrák beugrások.

Általában a túlsó part közelében találhatóak a jobb helyek, már csak azért is, mert a sógoréknál elég drága dolog a peca, és ezért nagyon kevesen hodolnak eme szép hobbinak. Az a baj, hogy ezt persze a halak is tudják, és odamenekülnek a magyarok horgai elol. ;-)))) Ezen a szakaszon úszóval és rezgöspicces módszerrel lehet a legtöbbet fogni.

A Pornoi uton tovább haladva a következö település Horvátlövö.Itt a falu közepén találjuk (jobbra) a Pinka utcát ez egyenesen a folyóhoz vezet.. Itt az elozohöz hasonló duzzaztott terepet találunk, gyönyöru vízbe ero fuzfa gyökerekkel, partvedo kövezésekkel.
Itt alakított ki a Vas Megyei Horgászszövetség egy pisztrángos pályat. A telepítések környékén hihetetlen mennyiségü pisztrángot lehet itt fogni,Nagyon kellemes akadómentes terület ez,nyugodtam finomithatjuk a szerelést, növelve a fogas esélyét.

A határcölöpökre itt is nagyon kell figyelni, mert itt ismét találkozunk egy kis osztrák beszögelléssel, viszont ezen a részen várom a leginkább a határmódosítást fantasztikus részeket kapunk vissza.
A következö település Pornóapáti. A lejáró az útról már a település táblánal van, ez vezet a felvizre. Szerintem a duzzasztónál is érdemes probálkozni, (ha nincs teltház :-((( ) de egy kicsit feljebb haladva a második kanyarig, ott (szemben szintén áll egy nagy fa) sokkal szebb halakat lehet fogni. Természetesen közben is rengeteg jó hely található, amit érdemes kipróbálni.

A malom medence itt is csodálatos.Én a malom felöli oldalát szeretem, ahol kifolyik a víz a turbinákból. Megközelitése nem túl egyszeru - vagy kerülsz a falun keresztül (ami teljes harci felszereléssel nem kis sportteljesitmény:-(((), - vagy ha kicsi a viz a medence végen át lehet gázolni (ez föleg olyankor jó ha nem megy a turbina), - még kisérletezhetsz, átmenni a malmon is, csak ennek a tulaj nem szokott örülni, de ha jó kedvében van az osztrák, akkor lehet vele beszélgetni és átenged a másik oldalra (Általában nem szokott szólni).
A partvédo kövezéseken nagyon jó horgászhelyeket találunk. Én a sodrásban szoktam a kis woblert usztani. Meglepo módon rengeteg márnát lehet igy fogni.Igaz itt nem árt egy kicsit erosebb zsinórt használni. A visszaforgokban nagyon sok szép ponty, csuka és keszeg található. Érdemes még a rezgöspicces fenekezovel is próbálkozni (föleg a sodrásban).  De ez is igazan csak akkor jó, ha_mennek_a_turbinák!!!!!!!.
A malom medence utáni rész ismét a legyezok, pergetok igazi területe. Nagyon szép pisztrángok, és domik bújnak meg a kövek mögött.

A falu végén a füzesben is igazi domitelepek találhatok. Ezt a focipálya felol lehet a legjobban megközelíteni.

Ezen a szakaszon van még egy nagyon jó hely. A Felsöcsatár felöl jövö úton, nem Szombathely felé kell menni, hanem tovább egyenesen (zsákutca), ezen az úton egészen a határsorompóig, majd az autót itt hagyva a szántóföldön keresztül a Pinkáig (kb 100m). Ez ismét egy szenzációs domolykós ,paducos pálya, söt az osztrák telepítésnek köszönhetöen nagyon szép ponytok is jöhetnek. Úsztatva átszoktam egy picit engedni Ausztriaba is.Nem kell megíjedni, pont itt a viz mellet van egy osztrák határortorony, néha,(ha normális a határör) egészen jól ellehet vele beszélgetni,és ilyenkor egy kicsit át is léphetsz horgászni.;-))))
A Pinkán én még a Rába összefolyásnál is szoktam horgászni. Ezt két úton lehet megközeliteni. - Körmend végén van a Berki Csárda. Ez mellet vezet egy út, ezen addig mész amig lehet ;-)))), igy elérsz egy vasuti hídig. Itt lerakod az autót és gyalog mész tovább a Pinka mellet (kb 200-300 m) az összefolyásig.

- A másik egy kicsit rosszabb. A  8-ason mész Magyarnádaljáig, itt balra fordulsz be a faluba, a falu közepén van egy éles kanyar, ez elött balra rámész egy földútra, ami a házak mellet kivisz egy rétre, ezen át egy régi hidhoz(Pinka). De ki ne szállj , hogy megnézd a hidat statikailag, mert ugyis vissza fordulsz;-))), Nyugodtan menjél át rajta, ezen normálisan traktorok járnak;-)))). A híd után balra követed a Pinkát, majd az erdo sávot elhagyva, ismét egy nagy rétre érsz, ezen nyílegyenesen átmész egészen a második vasúti  hídig (elsö a Pinka, második a Rába).

Utolsó frissítés ( 2007. március 07. )
 
< Előző   Következő >
.

Temék ismertető

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROS
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROS


DAIWA SWEEPFIRE SPINNING 2,7m 50-180g
DAIWA SWEEPFIRE SPINNING 2,7m 50-180g


Preston Ring Swivels method feeder
Preston Ring Swivels method feeder


Universal (Gipo) Siluro 8 gr Ezüst
Universal (Gipo) Siluro 8 gr Ezüst


Delalande Sandra 9cm Motorlolaj/Cola
Delalande Sandra 9cm Motorlolaj/Cola


Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal
Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal


Delalande Sandra 12cm Piros sárga
Delalande Sandra 12cm Piros sárga


Korum Series S5 Hook 6-os méret
Korum Series S5 Hook  6-os méret


Delalande Sandra 9cm Piros
Delalande Sandra 9cm Piros


SPRO Serum feeder 360 40-110g 3+3rész
SPRO Serum feeder 360 40-110g 3+3rész


Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROG
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROG


Rapala Blue Fox Esox BFEX22 FRTU
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 FRTU


Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 BP
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 BP


Korum Series S5 Hook 8-as méret
Korum Series S5 Hook  8-as méret


Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CHWT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CHWT


KORUM S3 10-es méret
KORUM S3  10-es méret


Delalande Sandra 7cm Piros fehér
Delalande Sandra 7cm Piros fehér


Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GFRU
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GFRU


Korum Series S5 Hook 4-es méret
Korum Series S5 Hook  4-es méret


SHIMANO Catana BX Spin 300MH
SHIMANO Catana BX Spin 300MH


Új termékek

Delalande Sandra 9cm Piros flitteres
Delalande Sandra 9cm Piros flitteres

Delalande Sandra 12cm Piros flitteres
Delalande Sandra 12cm Piros flitteres

Delalande Sandra 9cm sárga
Delalande Sandra 9cm sárga

Delalande Sandra 12cm sárga
Delalande Sandra 12cm sárga

Delalande Sandra 9cm gyöngyház fekete háttal
Delalande Sandra 9cm gyöngyház fekete háttal

Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal
Delalande Sandra 12cm gyöngyház fekete háttal

Delalande Sandra 9cm zöld-fekete
Delalande Sandra 9cm zöld-fekete

Delalande Sandra 12cm zöld-fekete
Delalande Sandra 12cm zöld-fekete

Delalande Sandra 9cm zöld-piros
Delalande Sandra 9cm zöld-piros

Delalande Sandra 12cm zöld-piros
Delalande Sandra 12cm zöld-piros

Delalande Sandra 9cm Motorlolaj/Cola
Delalande Sandra 9cm Motorlolaj/Cola

Delalande Sandra 12cm Motorlolaj/Cola
Delalande Sandra 12cm Motorlolaj/Cola

Delalande Sandra 9cm Piros sárga
Delalande Sandra 9cm Piros sárga

Delalande Sandra 12cm Piros sárga
Delalande Sandra 12cm Piros sárga

Delalande Sandra 7cm Piros fehér fekete háttal
Delalande Sandra 7cm Piros fehér fekete háttal

Delalande Sandra 9cm Piros fehér fekete háttal
Delalande Sandra 9cm Piros fehér fekete háttal

Delalande Sandra 12cm Piros fehér fekete háttal
Delalande Sandra 12cm Piros fehér fekete háttal

Delalande Sandra 7cm gyöngyház
Delalande Sandra 7cm gyöngyház

Delalande Sandra 9cm gyöngyház
Delalande Sandra 9cm gyöngyház

Delalande Sandra 12cm gyöngyház
Delalande Sandra 12cm gyöngyház

Gyártók




Kiemelt termékek

CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm flash mast
CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm flash mast

SPRO DragMaster EC-Class 430
SPRO DragMaster EC-Class 430

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROS
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROS

Rapala Blue Fox Esox BFEX22 PIFU
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 PIFU

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROC
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROC

Maver Genesis Black Ice Match
Maver Genesis Black Ice Match

CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm perch
CORMORAN CORA-Z Shimura DD 14cm perch

Rapala Blue Fox Esox BFEX22 FRTU
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 FRTU

KORUM Rig Sleeve Micro szilikon hüvely
KORUM Rig Sleeve Micro szilikon hüvely

Plano Emeletes Láda 1354
Plano Emeletes Láda 1354

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 RYT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 RYT

Salmo Image Salmon 8 S GT
Salmo Image Salmon 8 S GT

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROG
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CROG

Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 BP
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 BP

Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 WY
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 WY

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 SBLG
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 SBLG

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GFRU
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GFRU

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CHWT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 CHWT

KORUM Quick change beads
KORUM Quick change beads

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 BRST
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 BRST

NEVIS Feeder Runner 5500
NEVIS Feeder Runner 5500

Rapala Blue Fox Esox BFEX22 SILE
Rapala Blue Fox Esox BFEX22 SILE

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 FT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 FT

KORUM Rig Sleeve szilikon hüvely
KORUM Rig Sleeve szilikon hüvely

Pontymerítő szett
Pontymerítő szett

Preston Ring Swivels method feeder
Preston Ring Swivels method feeder

Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 SBGS
Rapala Blue Fox Inkoo BFIN16 SBGS

KORUM Rig Sleeve Mini szilikon hüvely
KORUM Rig Sleeve Mini  szilikon hüvely

Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GYCT
Rapala Blue Fox Lucius BFLU20 GYCT

Korum Series S5 Hook 8-as méret
Korum Series S5 Hook  8-as méret

© 2024 Vasi Peca Horgászbolt
Vasi Peca Horgászbolt! minden jog fennt tartva Fish Soft Bt.